SVTPlay från terminalen

Tänkte bara kort meddela att jag kluddat ihop ett skript som fixar biffen med SVTPlay och deras fasoner. Det ska vara Bourne-kompatibelt, vilket innebär att alla BSD-, Linux- och Solaris-användare gläds. Hur det är på Mac vet jag däremot inte.

6 mars: Skriptet underhålls numera på den här sidan.

Kommentarer till inlägget

 1. Hans, 6 mars 2011, 13.21Gravatar

  Jag blir lite impad, som gammal Solarishackare.. Att det fortfarande finns folk som kör shellskript på allvar!

  Återkommer med kritik, om det finns anledning, och/eller ytterligare beröm om det inte är nåt knas.

  Borde man inte kunna hitta sidan lite automatiskt sådär om man bara vet vad programmets titel är?

 2. Jesper, 6 mars 2011, 13.30Gravatar

  Tack! All kritik uppskattas innerligt. Jag har ju inget annat val än att vara självlärd…

  Den version av skriptet som ligger där nu (2011-03-05) är en litet större rewrite som jag inte hunnit testa utförligt ännu, så risken för litet större buggar är överhängande. Särskilt regexarna ska trippelkollas.

  Den där programuppsöknings-idén är intressant, men med alla metoder jag kan föreställa mig på rak arm skulle det leda till spagetti. Skriptets hela syfte, åtminstone för mig, är att göra SVTPlay smidigare att använda för mig själv. På 64-bitars OpenBSD är Flash inte tillgängligt. :-)

 3. Hans, 6 mars 2011, 13.34Gravatar

  På OpenIndiana b148 finns det ett flertal flash.spelare att tillgå.

 4. Hans, 6 mars 2011, 13.38Gravatar

  programuppsökning: Man kan ju tänka sig en defensiv variant: om man kollat på Gynekologen i Askim en gång så lagrar man undan den hemsidan så att det räcker med att be om "Gynekologen" nästa gång.

 5. Jesper, 6 mars 2011, 13.42Gravatar

  Jo, vi har iofs Gnash, GPL Flash och swfdec (samt officiella Flash 7-versionen under Linux-kompatibilitet, som inte går på 64-bit), men min erfarenhet är att de är allt från buggiga till sega. Skript → rtmpdump → mplayer har hittills fungerat både smidigare och felfritt, plus en bonus i nedladdningen.

  Presets är en planerad funktion. Tanken att upptäcka nya sådana att lägga i en dot-file är fullständigt lysande! Tack! :-)

Lämna en kommentar