Nu kommer Huggpunkt VHS

Skärmdump

Det gick inte att hålla sig borta. Efter ett par veckors intensivkurs här hemma i C++, OO och GUI (med hjälp av Qt, fått nog än?) har jag lyckats göra om nedladdningsverktyget från grunden.

Det känns som jag knappast kunde önskat mig en bättre introduktionskurs än att återskapa funktioner från fullständigt utdöd teknik. :-)

Kommentarer till inlägget

 1. NoiseMaker, 23 augusti 2011, 21.25Gravatar

  Ids inte leta rätt på någon buggrapporteringsfunktion så jag skriver här istället. Var ju förstås tvungen att testa så jag har snart laddat hem ett random program. Förloppsindikatorn drog iväg jättesnabbt upp till ca 60% redan under de första megabyten sedan gick den i mer sansat tempo.

  Sen noterar jag att det står hastighet med K och filstorlek med M fast det borde vara kb/s och MB. Men det är ju en petitess.

 2. Jesper, 24 augusti 2011, 19.16Gravatar

  Hej! librtmp-versionen som H.VHS 0.2 0.3.1 använder beter sig inte så som specificeras i dokumentationen de har, och det där med att indikatorn hoppar i väg direkt är kanske den mest uppenbara nackdelen med det där. Å andra sidan fungerar TV4 inte med några tidigare versioner.

  Ska vi sedan peta i är det där med storleksangivelser, så är det inte KB och MB utan KiB och MiB som programmet räknar. Att det råkat bli K, M, G osv beror nog mest på att jag är van vid hur storlekar skrivs ut av diverse kommandoradsprogram i *nix.

  Buggrapporteringsfunktionen hittar du genom att klicka på Hjälp-menyn i H.VHS.

 3. NoiseMaker, 25 augusti 2011, 20.26Gravatar

  Ånej. Inte KiB och MiB...

 4. Jesper, 27 augusti 2011, 14.31Gravatar

  Ungefär så ja. :-)

Lämna en kommentar