Exilen är över

Förra våren skaffade jag ny dator, eftersom den gamla helt enkelt var slutkörd. Tyvärr visade sig X11 och grafikkortet (ATI Mobility Radeon HD 4500) inte kunna komma överens, och med VESA gick det inte att få till något bättre än helt olidliga 1152x864 utsträckt till 16:9. För första gången sedan 2004 blev jag Windows-användare igen.

Men nu är det äntligen över. För någon vecka körde jag – som många gånger tidigare det senaste året – en sökning efter "radeon" över openbsd-cvs, och såg att bara några dagar tidigare hade default växlats över till en ny radeon-driver. Och visst fungerar det! Dessutom utan att behöva krångla med någon xorg.conf. (Enda kruxet verkar bli att jag tvingas följa current upp till OpenBSD 5.3, men det är jag åtminstone van vid.)

Så nu, äntligen, är exilen över. I några veckor framöver kommer jag kunna roa mig med att återuppväcka min gamla arbetsmiljö. Det ser ut att kunna bli en del jobb. Vissa knep fungerar inte längre, medan många skript behöver städas och anpassas till nya omständigheter. I takt med att den här hemflytten pågår ska jag försöka dokumentera de intressantare delarna här på bloggen.